Nůž je velmi odolný proti skvrnám a snadno se čistí. Čepel do sebe nepropustí žádnou z kyselin obsažených v potravinách. Vitamíny se díky keramické čepeli z potravin neztrácejí. Maso, zelenina či ovoce se nelepí na nůž. Nůž má nízkou hmotnost a vyvážené těžiště, snadno se s ním manipuluje při práci.
Keramické nože jsou tvrdší než kovové, proto nepotřebují každodenní přebrušování ocílkou jako ocelové. Daní za vysokou tvrdost je jejich křehkost, proto se nedoporučuje sekat s nimi např.kosti, lámat nůž při krájení či vyvarovat se pádu nože na zem.
délka nože: 19 cm
délka čepele: 10 cm
šířka ostří: 1,5 cm
Ostří keramického nože je vyrobeno z keramického materiálu zvaného oxid zirkoničitý. Tato sloučenina vyniká vysokou pevností a odolností.
Ergonomická rukojeť z TPR s protiskluzovou úpravou.