Specifické vlastnosti
Ideální pro přípravu kuřete, gyrosu, špízů, ryb a zeleniny
Snadné použití, rychlé a efektivní pečení
Patentovaný design pro rychlé vaření
Příkon 1800 W
Objem 31 litrů
Časovač na 60 minut s automatickým vypnutím
Velká posuvná skleněná dvířka
Automatické vypnutí topné spirály při otevření dvířek
Odkapávací miska na přebytečný tuk
Příslušenství:
-1 ks rožeň s vidlicemi
-1 ks odkapávací miska
-7 ks jehel na špízy
Příprava gyrosu
Tradiční gyros si můžete připravit i ve své kuchyni. Stačí předem připravené maso (dle chuti, někdo raději kuřecí, vepřovou krkovičku, či skopové) napíchat na jehlici do tvaru kužele.
Při grilování se pak maso odkrajuje do tvaru kužele, opečené konce se odkrájejí a maso se griluje dál.
POZOR! Vždy před otevřením dvířek musí být topná spirála vypnutá, ideálně když na krátkou chvíli vychladne
Připravené maso dále můžete podávat na talíři spolu s nakrájenou zeleninou, případně vložte do opečeného pita chleba a nezapomeňte na tzatziki.